Deze 10 gewoonten onderscheiden slimme van domme mensen. Nummer 8 wist ik echt niet!

7. Slimme mensen vloeken meer!
Je zou het misschien niet gelijk zeggen maar uit een recent onderzoek is aangetoond dat mensen met een hogere intelligentie meer schelden. Volgens het onderzoek komt dit doordat ze op deze manier kort hun frustratie verbaal loslaten in plaat van agressief gedrag te uiten en hierin (te) lang blijven hangen.

8. Slimme mensen zijn echte nachtbrakers
Uit onderzoek van de London School of Economics is aangetoond dat mensen met een hogere intelligentie vaker ’s avond lager op blijven. Meestal is deze groep vaak tot ’s avonds laat actief met van alles en nog wat. Dus wanneer jij een echt avondmens bent getuigt dit van een hoger IQ

9. Slimme mensen zijn vaker lui
Vind jij het heerlijk om zo nu en dan eens een luie dag in te lassen waarbij je helemaal niks doet of kan jij uren lang op de bank in je pyjama chillen? Heel mooi! Onderzoek van de Florida Gulf Coast University toont aan dat slimme mensen mer nadenken over de dingen die ze doen, gedaan hebben of gaan doen. Mensen met een lagere intelligentie doen dit niet of minder waardoor zij zich eerder zullen vervelen en opzoek gaan naar afleiding.

10. Slimme mensen ‘snoozen’ langer

Uit een studie van het Personality and Individual Differences toont aan dat slimme mensen eerder hun wekker negeren of langer door snoozen.

Ben jij dus goed in het bewaken van je rust, kan jij je goed in anderen vinden, rommelig en lui? Dan val je misschien wel in de categorie van slimme mensen! Helemaal niks aan de hand wanneer jij je niet in deze vragen kunt vinden. Slimme mensen hebben namelijk waarschijnlijk minder lol! Natuurlijk zijn er ook genoeg slimme mensen die wel zodra hun wekker gaat, direct naast het bed staan of wel geordend zijn…