Deze 10 gewoonten onderscheiden slimme van domme mensen. Nummer 8 wist ik echt niet!

Wanneer is iemand nou slim of dom? De IQ-testen waarbij onze hersenen worden getraind kennen we allemaal wel. Maar een EQ-test waarbij wordt gemeten hoe je omgaat met emoties van jezelf en van anderen is minstens zo belangrijk. In dit artikel staan 10 eigenschappen beschreven. Wanneer je over 7 van de 10 eigenschappen beschikt, mag jij jezelf slim noemen!

Studying online concept. Serious young woman being busy with remote freelance project, sits at comfortable sofa, writes notes, holds textbook, use laptop computer at home with wireless internet

1. Rust en kalmte bewaren
Ben jij je boosheid en frustratie de baas wanneer iemand te laat op een afspraak verschijnt of op het laatste moment afzegt, urenlang in de file staat, ruzie met je partner of je kids die weer eens iets hebben uitgevreten. Mensen met een hogere intelligentie laten zich minder snel leiden tot frustratie en boosheid dan mensen vaak met een lagere intelligentie.

2. slimme mensen denken niet dat ze beter zijn dan anderen
Mensen met een lagere intelligentie schatten vaak hun slimheid vaak hoger in of overschatten zichzelf. Hierdoor denken ze dat vaak beter zijn dan anderen. Uit een onderzoek van het Psychological Science zijn mensen met een lagere intelligentie vaker racistisch, hebben ze eerder een oordeel over anderen en hebben ze de neiging om mensen in ‘hokjes’te plaatsen.