Slaap jij met je huisdier in bed? Ontdek wat de slaaphouding van je huisdier betekent

Slaap je met je harige metgezel in bed? De manier waarop zij slapen kan een inkijkje geven in hun emotiestatus. Tweederde van alle katten- en hondenbezitters kiezen ervoor de nacht met hun dieren door te brengen, volgens een studie uitgevoerd door de dierenexperts van Itchpet.com. Het gedrag dat je hond of kat vertoont terwijl ze slapen, kan veel onthullen over je band met hen.

Slaaphoudingen van honden en katten kunnen onderverdeeld worden in negen verschillende types, elk met een verschillende betekenis over hun emotionele gesteldheid en de aard van hun relatie met jou. Laten we enkele van deze posities bespreken.

Aan je voeten slapen kan typerend zijn voor dieren die hun baasje zo dicht mogelijk willen naderen zonder hun eigen slaap te verstoren. Dit doen ze meestal wanneer hun baasjes beweeglijke slapers zijn. Dit is een teken van hun intelligentie en aanpassingsvermogen.

Als je het merendeel van de tijd in de foetushouding slaapt, maakt je huisdier mogelijk gebruik van de knusse ruimte tussen je opgetrokken benen. Dieren die voorkeur geven aan deze positie hebben een diep vertrouwen in hun eigenaar en voelen zich veilig en prettig in hun aanwezigheid.

Is de favoriete slaaphouding van je huisdier hier nog niet besproken? Lees dan verder op de volgende pagina.