Slaap jij met je huisdier in bed? Ontdek wat de slaaphouding van je huisdier betekent

Als je harige vriend het niet kan weerstaan om je hoofdkussen over te nemen, kan dat erop wijzen dat hij of zij een welverwend dier is dat alle aandacht en de meest comfortabele slaapplaats opzoekt. Dit soort dieren aarzelen zelden om je fysieke ruimte in te nemen als ze affectie zoeken.

Huisdieren die zich liever ingraven onder de deken, vaak tussen je benen, zoeken mogelijk bescherming. Deze dieren kunnen zich overweldigd voelen door hun omgeving, vanwege angsten of nervositeit, en hebben dus de wens om zo ver mogelijk weg te kruipen.

Het verlangen naar aandacht is misschien wel het duidelijkst bij huisdieren die een plekje vinden tussen jou en je partner. Deze plek verzekert namelijk dat ze niet worden genegeerd, aangezien ze nu van beide kanten aandacht kunnen krijgen. Het toont ook aan dat ze echt proberen om de locatie te vinden die hen de grootste kans op genegenheid geeft. Als de favoriete slaaphouding van je huisdier hier nog niet is besproken, lees dan snel verder op de volgende pagina.