Ontdek de verbluffende effecten van dagelijks honinggebruik op je gezondheid!

Velen van ons grijpen naar honing als onze keel pijn doet of we ons grieperig voelen. We gebruiken het ook graag als een gezichtsmasker om onze huid zijdezacht te maken. Wat de meesten echter niet weten, is dat honing door experts wordt gezien als een superfood. Het toevoegen van honing aan je dagelijkse eetpatroon maakt niet alleen je eten lekkerder, het is ook gezond. En als je de gewoonte aanneemt om elke avond voor het slapengaan een lepel honing te nemen, zal je lijf volop profiteren van de gezonde eigenschappen.

Een betere nachtrust
In honing zit een voedingsstof, tryptofaan genaamd, die je helpt te ontspannen. Zodra je honing eet, krijgt je lichaam het signaal dat het slapenstijd is. Onze lichamen hebben aminozuren nodig die we enkel via ons dieet binnenkrijgen, en honing is een van die voedselbronnen. Overmatige suikerconsumptie kan het moeilijker maken om in slaap te vallen. Maar een kleine hoeveelheid glucose voor het slapengaan stimuleert de hersenen om de productie van orexine, een neurotransmitter die je wakker houdt, te verminderen. Dus een vleugje honing in je avondthee zorgt voor zoete dromen.

Verlaag je bloeddruk met honing
Hoge bloeddruk kan hartproblemen veroorzaken en is een risicofactor voor hartkwalen. Het stabiliseren van je bloeddruk is daarom cruciaal voor een gezond hart. Honing bevat antioxidanten die bewezen hebben dat ze kunnen helpen bij het verlagen van de bloeddruk. Het nemen van een lepel honing elke avond is een slimme strategie om je bloeddruk te verbeteren. Bovendien helpt het ontspannende effect op de bloedvaten bij het verlagen van je bloeddruk. Onderzoek, zowel bij mensen als bij ratten, toont aan dat honing daadwerkelijk de bloeddruk kan verlagen. Concluderend: Honing kan een subtiele verlaging in bloeddruk opleveren, wat weer helpt in de strijd tegen hartziekten. Op de volgende pagina lees je meer over de gezondheidsvoordelen van honing voor je lichaam.