Goulash is een eeuwen oud recept dat oorspronkelijk uit Hongarije komt. Maar dat zou je bijna vergeten want in veel landen kennen ze goulash. Ik kan dat wel begrijpen want wanneer je eenmaal een traditionele goulash hebt gegeten, zal het niet je laatste zijn. Vergeet dus goulash uit blik of een soort van vers uit de supermarkt, want met dit traditionele recept kan iedereen eenvoudig een goulash maken!

Wat heb je nodig:
– 3 uien (geel) in stukjes
– 170 gr tomatenpuree
– 1 kilo sukadelappen
– potje paprikapoeder
– 2 t.l cayennepeper
– 500 m.l groenteboullion
– 10 tenen knoflook geperst
– 2 e.l olijfolie
– 1 t.l zout en peper
– Pasta of rijst
Lees snel verder op de volgende pagina en maak grootmoeders goulash!
De bereiding:

– fruit de uien samen met de knoflook, peper en zout in een grote pan met olie op matig vuur
– Snijd de sukadelappen in blokjes van circa 1 cm.
– kruid de blokjes vervolgens met de paprikapoeder en cayennepeper en voeg het aan de pan voor ongeveer 5 minuten mee, blijf goed roeren!
– Zet het vuur lager en voeg de boullion, en tomatenpuree toe en roer het geheel goed door.
– Doe de deksel op de pan en laat het op een laag vuurtje ongeveer een uur sudderen totdat het vlees zacht is
– Serveer de goulash met past of rijst en garneer met peterselie!
enni finom! (Eet smakelijk)