Ontdek welk horloge afwijkt op deze intrigerende foto van Nederland’s collectie

Tegenwoordig lijkt het wel of digitale prikkels van alle kanten op ons afkomen. Als we niet uitkijken, besteden we onze hele dag met het staren naar smartphones en televisieschermen. Gelukkig bestaan er nog steeds simpele trucjes om ons brein fit te houden. Ik heb persoonlijk een liefde ontwikkeld voor allerhande breinbrekers en puzzeltjes. Of het nu woordzoekers zijn, Sudoku’s, het ontdekken van verschillen of een scala aan raadsels, ik ben constant op zoek naar nieuwe manieren om mijn hersenspier te oefenen. Ik merk dat mijn brein erdoor fris en alert blijft, zelfs na een lange werkdag.

Nu heb ik een intrigerend puzzeltje voor je dat op het eerste gezicht vrij eenvoudig lijkt, maar toch jouw volledige concentratie vereist. Het nodigt je uit om je sociale media even op pauze te zetten en weg te kijken van dat tv-scherm. Bereid je maar voor om je hersenen eens goed te laten werken. Voor je zie je een afbeelding met drie klokken. Het spel lijkt rechttoe rechtaan: ontdek wat een van deze klokken anders maakt dan de andere twee. Geloof me, het is een subtiel verschil, maar cruciaal om de puzzel te kraken.

Pak even een momentje voordat je verder leest om het zelf te proberen. Onderschat het niet, want het is vaak lastiger dan je denkt. Velen hebben langer dan 10 seconden nodig om voor deze simpele test te slagen. Als het jou wel is gelukt om binnen deze tijd het correcte horloge te spotten, dan verdien je absoluut een schouderklopje!