Het geheime verhaal achter de gouden streep op Chokotoff ontrafeld!

Heb jij al eens zo’n heerlijke Chokotoff van Côte d’Or geproefd? Die lekkernijen zijn al sinds 1934 een enorme hit bij iedereen die van een zoete verwennerij houdt. Kun je je nog herinneren hoe geweldig het voelde om je tanden in die perfecte mix van karamel en pure chocolade te zetten? Maar wat je waarschijnlijk niet weet, is dat er iets heel speciaals is aan de Chokotoffs: die legendarische gouden streepjes op hun verpakking.

Die schitterende gouden lijntjes zijn meer dan alleen mooi om te zien. Ze bevatten een stukje geschiedenis en het verhaal erachter is bijna even heerlijk als het snoepje zelf. En geloof het of niet, die gouden streepjes zijn nog steeds belangrijk voor ons gevoel van geluk vandaag de dag. Laat me je er meer over vertellen.

Laten we beginnen bij het begin: Chokotoff en Côte d’Or, twee namen die hand in hand gaan. Deze lekkernijen komen oorspronkelijk uit het Belgische Halle, dankzij het brein van Charles Neuhaus. In 1883 startte deze chocoladekunstenaar met wat nu bekend staat als een van de meest iconische merken in de chocoladewereld. Weet je nog, het Côte d’Or-logo met die indrukwekkende olifant? Ja, die staat voor de import van cacaobonen uit Ghana, vroeger bekend als de Goudkust.

Maar laten we eens dieper duiken in het verhaal van die gouden streepjes. Heb je je ooit afgevraagd waar ze voor staan of welk doel ze dienden? Of misschien nog interessanter, wist je dat die gouden streep iets heel bijzonders voor jou kan betekenen? Ja, echt waar. Er zit meer achter die verpakking dan enkel chocolade!

Bekijk de volgende pagina….