Wees voorzichtig! 7 dagelijkse routines die je haar dunner maken!

Iedereen droomt wel van een dikke, glanzende bos haar, maar vaak genoeg doen we zonder het te beseffen dingen die niet bepaald goed zijn voor onze haargroei. Er zijn diverse redenen waarom je haar uit kan vallen of dunner kan worden, en sommige daarvan vinden verrassend genoeg plaats in ons dagelijks leven. Hieronder duiken we in een paar van die dagelijkse slechte gewoonten, zodat je weet wat je beter kunt laten om je mooie haardos te behouden.

1. Veelvuldig gebruik van hitte-stylingapparaten

Je haar blootstellen aan veel hitte door vaak stijl- en krultangen of haardrogers te gebruiken, kan flinke schade aanrichten. De hitte droogt je haar uit en maakt het kwetsbaar voor afbreken en splijten. Probeer het gebruik van deze apparaten te beperken en vergeet niet een beschermend product te gebruiken als je ze wel gebruikt.

2. Strakke haarstijlen

Een strakke paardenstaart of knot ziet er misschien leuk uit, maar constant strakke haarstijlen dragen kan traction alopecia veroorzaken, een vorm van haaruitval die komt door constante trek aan de haarwortels. Wissel af met losse stijlen om je haar even te ontspannen. Blader door naar de volgende pagina om nog meer haar-slechte gewoonten te ontdekken.