Waar dient dat mysterieuze zwarte stipje op je smartphone eigenlijk voor?

Op het eerste gezicht zou je misschien denken dat je smartphone eigenlijk maar heel eenvoudig is. Het lijkt alsof je al de ins en outs kent van dat apparaat dat je de hele dag door gebruikt. Maar, laat je niet voor de gek houden, er schuilt meer achter dat kleine scherm dan je misschien verwacht. En dan heb ik het nog niet eens over alle functies waarvan je waarschijnlijk nog nooit gehoord hebt.

Tegenwoordig kun je zeggen dat we min of meer vergroeid zijn met onze smartphones. Kijk maar om je heen, je ziet constant mensen met zo’n toestel in hun handen. En dat is logisch, want de smartphone heeft inmiddels bijna alle apparaten vervangen die we vroeger nodig hadden. Maar het is niet alleen maar positief. De hele tijd vastgekleefd zitten aan dat scherm heeft zo zijn keerzijden, zoals slaapproblemen door het blauwe licht of misverstanden in persoonlijke gesprekken omdat iedereen maar naar zijn scherm staart.

Maar okay, laten we de minpunten voor nu even terzijde leggen. Want ondanks een paar nadelen, bevat zo’n telefoon talloze verborgen snufjes die je zeker zullen verbazen. Heb je je bijvoorbeeld ooit afgevraagd wat dat kleine zwarte stipje nou eigenlijk doet, zo bovenaan je telefoon, naast de camera? Is het soms puur decoratief? Een foutje in het ontwerp? Niks is minder waar. Dus, stop even met scrollen en laat mij je uitleggen wat de functie is van dat kleine puntje.

Lees verder op de volgende pagina….