Op vakantie naar Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland of Scandinavië? Dit moet je weten!

Heb je zin in een avontuur tussen de bossen en bergen van Europese parels zoals Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland of de Scandinavische landen? Echt te gek, maar een kleine waarschuwing is op zijn plaats: er schuilt een gezondheidsgevaar in deze mooie gebieden dat je hele vakantie kan verpesten. We hebben het over tekenencefalitis.

Deze ziekte, die niet bij iedereen even bekend is, wordt overgedragen door teken – kleine beestjes die behoorlijk wat ellende kunnen veroorzaken. Een beet van zo’n geïnfecteerde teek kan ernstige klachten veroorzaken, inclusief hersenontsteking, en in het slechtste scenario kan het zelfs dodelijk zijn.

Het beste advies is om deze ziekte te voorkomen, aangezien er nog geen remedie voor bestaat. Gelukkig kun je verschillende stappen ondernemen om je risico te verminderen. Denk bijvoorbeeld aan vaccinatie of het vermijden van bekende tekengebieden.

Als je naar een plek gaat waar tekenencefalitis veel voorkomt, is het handig om een paar voorbereidingen te treffen. Laten we eens duiken in de verschillende manieren om ongewenste ontmoetingen met teken te vermijden.

Lees verder…