Home Opmerkelijk De batterij van je smartphone steeds sneller leeg? Grote kans dat je...

De batterij van je smartphone steeds sneller leeg? Grote kans dat je ‘m verkeerd oplaadt.

6

Kan jij nog zonder je Smartphone? Wist je dat wij onze mobiele telefoon gemiddeld 112 keer per dag oppakken? Even kijken of er nieuwe berichten zijn, even langs alle social media kanalen scrollen. Logisch gevolg dat de batterij snel leeg gaat. Heb jij het gevoel dat de duur van de batterij van je mobiele telefoon steeds zwakker wordt? Misschien heb je dan wat aan deze handige tips die wij in dit artikel graag met je delen!

Fabel
Veel mensen denken nog dat je een mobiele telefoon eerst helemaal moet laten leeglopen voordat je ‘m weer oplaadt. Maar dit is een fabel. Vroeger werden mobiele telefoons voorzien van een nikkel-cadmium batterij. Dit waren de batterijen met een geheugen, wat eigenlijk inhoud: Hoe langer je de accu voor de eerste keer oplaadt, hoe langer je accu mee ging. Echter is was dit jaren geleden zo. Tegenwoordig hebben de mobiele telefoons hele andere accu’s. Opladen tot 100 procent is helemaal niet meer nodig. Sterker nog, Voor de accu van je telefoon is het zelfs beter om dit niet te doen.

Korte laad sessies
Voor je smartphone is het veel beter om deze met enige regelmaat kort op te laden. Houdt het batterijpercentage tussen de 10 en 90 procent. Waar het op neer komt is dat het niet goed is om je telefoon helemaal leeg te laten lopen. Voor de accu en levensduur is het beter om de telefoon vaker kort op te laden dan in een keer tot 100 procent. Daarnaast is het niet verstandig om je telefoon voor het slapen gaan, aan de lader te leggen. Wanneer je telefoon 100 procent is opgeladen en aan de lader blijft liggen, komt er veel spanning op de accu te staan. Dit kan zorgen dat er veel warmte wordt gegenereerd met alle gevolgen van dien…