Zet deze plant in je keuken en zeg vaarwel tegen vervelende fruitvliegjes

Die kleine beestjes die je vaak om je fruit ziet zwermen, die fruitvliegjes, hebben een kort maar snelle leven. Ze zijn helemaal gek op jouw eten en kunnen in no-time voor een flinke overlast in je keuken zorgen. Ondanks dat ze jou geen kwaad doen, is het toch vervelend als ze overal rondvliegen. Het beste wat je kunt doen, is zorgen dat je eten goed is afgesloten en valletjes zet om ze weg te vangen.

Maar weet je, er is een verrassend eenvoudige manier om van die lastpakken af te komen, en het heeft alles te maken met een klein groen plantje. In dit stukje lees je hoe je met een simpele muntplant een eind maakt aan je strijd tegen fruitvliegjes.

Misschien vraag je je af: ‘Helpt een plant dan echt tegen die vervelende fruitvliegjes?’ Het antwoord is absoluut ‘ja!’ Fruitvliegjes kunnen niet goed tegen de sterke lucht van munt en zullen daarom op zoek gaan naar andere plekjes. Extra voordeel: ook spinnen houden niet van die geur. Zo kun je op een natuur- en diervriendelijke manier van je ongewenste gasten afkomen, zonder chemische middelen te gebruiken. En muntplanten zijn ook nog eens makkelijk te verzorgen. Je kunt ze niet alleen gebruiken voor ongediertebestrijding maar ook om je thee of gerechten mee op te frissen.

Als de fruitvliegjes nog steeds niet zijn gevlogen, is er altijd nog plan B. Meer muntplantjes toevoegen aan je keuken kan wonderen doen. Of probeer de bladeren te besprenkelen met essentiële oliën en zet ze op plekken waar je veel fruitvliegjes ziet. Zo maak je een natuurlijke barrière die niet alleen fruitvliegjes weert, maar je huis tegelijkertijd lekker laat geuren.

Op de volgende pagina vind je meer tips voor het geval die fruitvliegjes echt koppig zijn.