Wees voorzichtig: deze 2 blunders beschadigen je wasmachine bij het wassen van badmatten

Meningen over het belang van badmatten en tapijten zijn verdeeld. Sommige mensen vinden ze essentieel, terwijl anderen ze liever niet in hun badkamer zien. Eensgezind is echter de opvatting dat als je ervoor kiest ze te gebruiken, je ook moet zorgen dat ze netjes en schoon blijven. Maar hoe pak je dat aan zonder je wasapparaat in de soep te laten lopen?

Stof, losse huidschilfers en haren stapelen zich met gemak op badmatten en tapijten, vooral vanwege de vochtigheid van een badkamer, wat een broeiplek kan zijn voor schimmel. Een regelmatige wasbeurt is een prima methode om viezigheid en schimmels de kop in te drukken en te voorkomen dat je allerlei narigheid onder je voeten krijgt. Normaal gesproken gooi je deze spullen gewoon in de wasmachine. Maar laten we eerst eens bekijken wat nu precies het verschil is tussen een badmat en een badtapijt?

Badtapijten worden meestal gemaakt van kunstvezels zoals polyacryl of polyester, en zijn goed te herkennen aan hun formidabele grootte en gewicht. Badmatten daarentegen zijn vaak een slag kleiner en gemaakt van natuurlijke materialen, zoals katoen. Natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen op de regel, en afhankelijk van waar je woont kan de benaming verschillen. Voor de leesbaarheid van dit artikel gebruiken we beide termen, al stuiten vooral de uit de kluiten gewassen stukken stof, oftewel de badtapijten, wel eens op wasprobleempjes.

Ontdek op de volgende pagina wat voor problemen je wasmachine kan ondervinden…