Voorkom schade aan je wasmachine: vermijd deze 2 veelgemaakte fouten bij het wassen van badmatten

Veel mensen twijfelen over het nut van badmatten en badtapijten. Voor de ene persoon zijn ze onmisbaar, terwijl de ander ze liever niet gebruikt. Wat in ieder geval vaststaat, is dat ze regelmatig schoongemaakt moeten worden om hygiënisch te blijven. Maar hoe was je ze op een manier die je wasmachine niet ruïneert?

Het reinigen van badmatten en badtapijten is cruciaal

Het valt niet te ontkennen dat vuil, afgestoten huidcellen en haren zich verzamelen op badmatten of tapijten. Bovendien kan het vochtige klimaat van de badkamer leiden tot schimmelgroei in de vezels. Daarom is het essentieel om ze met enige regelmaat te wassen, ook om de kans op voetschimmel te verkleinen.

Voor de meeste badmatten en tapijten geldt dat je ze gewoon in de wasmachine kunt gooien. Maar laten we eerst een kijkje nemen naar de verschillen tussen een badmat en een badtapijt.

Verschillen tussen een badmat en een badtapijt

Badtapijten bestaan meestal uit synthetische materialen zoals polyacryl of polyester en zijn vaak groter en zwaarder dan hun tegenhangers. Badmatten zijn over het algemeen kleiner en vervaardigd uit natuurlijke materialen zoals katoen.

Maar let op, er zijn altijd uitzonderingen en de benaming kan per regio verschillen. In dit artikel behandelen we beide termen, maar de schoonmaakadviezen zijn voornamelijk gericht op de grotere en zwaardere badtapijten. Voor meer informatie, lees verder op de volgende pagina.