Verbeter je eierkookkunsten met deze 5 onmisbare tips

Ben je al dat standaard eieren bakken en koken beu? Check deze super makkelijke en verrassende manieren om je eitje eens anders te doen. Je hoeft echt geen keukenheld te zijn om deze trucs uit te proberen. Plus, het is nog leuk ook! Ik heb hier een lijstje van vijf creatieve manieren om eieren klaar te maken. Van een ei pocheren op drie verschillende wijzen tot een supersnelle microwavetruc, en nog veel meer.

1. Koffiezetapparaat

Begin je culinaire ontdekkingsreis eens bij je koffiemachine. Echt waar, je kunt eieren bereiden met je koffiezetter! Gooi water in de machine zoals je gewend bent en leg je eieren in de kan. Nadat het water doorgelopen is, laat je de eieren nog zo’n tien minuutjes in het hete water liggen. Wat je dan krijgt? Supersnelle gekookte eieren en je pelt die schil er zo vanaf.

2. Omelet in een mok

Heb je trek in een scrambled egg? Probeer eens een omelet uit de magnetron en dat in een mok. Klinkt als een rare combo, maar geloof me, het werkt top! Vet een hittebestendige mok in met wat boter. Kluts je ei erin en gooi er wat lekkere kaas, groenten of wat anders naar keuze bij. Mik het dan een minuutje in de microgolf, roer even door en herhaal tot je een overheerlijk roereitje hebt.

Scroll verder naar de volgende pagina voor meer slimme tips voor het perfecte eitje…