Snel en simpel bladluizen bestrijden met een effectief huismiddeltje

Bladluizen zijn een groot irritatiepunt wanneer je planten kweekt. Dit geldt des te meer voor gewassen zoals tomaten, kruiden en rozen. Ook op je balkon kunnen deze kleine beestjes een probleem worden, vooral omdat er minder natuurlijke vijanden zijn die ze kunnen bestrijden. Het is belangrijk dat je snel actie onderneemt om je planten te beschermen. Koffiedik is een erkend huismiddel tegen deze plaag.

Bladluizen zijn niet alleen verspreiders van ziekten en schimmels, maar kunnen er ook voor zorgen dat getroffen planten minder goed groeien of zelfs afsterven. Met koffiedik kun je deze problemen weer beheersen. Echter, let goed op welk type koffie je gebruikt, want niet elke soort is even effectief.

Een huismiddel tegen bladluizen: Koffiedik werkt!
De cafeïne in koffiegedroogte acteert als een neurotoxine voor de bladluizen. Ondanks dat er minder cafeïne in koffiedik zit na het zetten, is de concentratie nog steeds genoeg om de bladluizen aan te pakken. Ze moeten simpelweg in contact komen met de cafeïne, hetzij door direct contact of door inademing. Deze insecten leggen het loodje binnen korte tijd. Uit onderzoek blijkt echter dat de koffiedik van espresso nauwelijks effectief is omdat het weinig bioactieve stoffen bevat. Kies daarom bij voorkeur voor koffiedik van reguliere koffie. Lees verder op de volgende pagina over hoe je dit toepast.