Ontdek verbluffende manieren om eierschalen opnieuw te gebruiken en bespaar zo geld!

Stel je voor dat je in je keuken bezig bent en bijna klaar bent met het maken van je lievelingsgerecht. Vaak zijn eieren cruciaal bij zulke keukenavonturen. Of je ze nu opklopt voor een fluffy omelet, zachtjes door een beslag mixt voor een taart, of ze kookt voor bij je ontbijt – eieren kun je bijna niet wegdenken. Ze zijn ook nog eens een topplekje voor kwalitatieve proteïnen en allerlei belangrijke voedingsstoffen. Het is dus echt geen gek idee om, als je kunt en mag, zo’n vier van deze eiwitbommetjes per week te eten.

Als echte kenner van eieren weet je dat een ei meer is dan alleen zijn gele hart en het witte gedeelte. Maar heb je je wel eens afgevraagd wat er met dat derde deel van het ei gebeurt, dat zo vaak vergeten wordt? De eierschaal. Deze bescheiden, harde buitenkant eindigt meestal direct in de vuilnisbak, bijna zonder een tweede gedachte. Maar misschien ga je er na vandaag wel heel anders over denken, want ik ga je laten zien waarom het doodzonde is om eierschalen zomaar weg te mieteren.

Lees verder…