Ontdek hoe je bleekmiddelvlekken uit kleding verwijdert met deze geweldige truc!

Het kan de beste overkomen: een ongelukje met bleek en je zit met een lelijke vlek op je favoriete shirt of broek. Zelfs die ene kleine druppel kan een duidelijk merkbare vlek achterlaten. Gelukkig betekent dit nog niet het einde van je dierbare kledingstuk. Met slimme trucjes kun je zelfs de grootste bleekschade aanpakken en je outfit redden. In dit artikel geef ik je een paar handige manieren om die hardnekkige vlekken te lijf te gaan en hoe je je kleren kunt behoeden voor verdere schade.

Het lijkt misschien een onmogelijke missie als je een bleekvlek ziet, aangezien bleek zo krachtig is dat het onmiddellijk de verfstoffen in het weefsel kan oplossen. Het lijkt alsof je stuk textiel voorgoed verpest is, maar dat is niet per se zo. Je hebt alleen wat warm water en natriumthiosulfaat nodig, en dat kun je gewoon bij de apotheek halen.

Mix twee eetlepels natriumthiosulfaat met een kom warm water. Neem dan een zachte doek, doop ‘m in de oplossing en dep er zachtjes mee op de getroffen plek. Doe dit totdat de doek niet langer het bleek opneemt. Spoel je kleding hierna goed uit en was het volgens de aanwijzingen op het waslabel. Check de volgende pagina voor nog meer handige tips.