Hoe jezelf te redden als je stikt en alleen bent

Beeld je in, je bent gezellig thuis aan het genieten van een lekkere hap en opeens loopt het fout – een stukje eten zit vast in je keel. Dat is echt het laatste wat je wilt, zeker als je alleen bent en er niemand in de buurt is om een handje te helpen. Hoewel je er liever niet te vaak over nadenkt, is het enorm belangrijk om te weten hoe je in deze situatie jezelf kunt redden.

Gelukkig is er een redelijk eenvoudige handeling die je kunt verrichten om je ademhalingswegen weer vrij te maken en wellicht je leven te redden, mocht je ooit in zo’n angstaanjagende situatie terecht komen. Deze techniek, een alternatief voor de bekende Heimlichmanoeuvre wanneer er niemand in de buurt is om die uit te voeren, kan echt een uitkomst bieden. Er is een stapsgewijze uitleg te bekijken in een video verderop in dit artikel. Hopelijk heb je het nooit nodig, maar het is handig om te weten dat deze optie bestaat.

Deze informatie kan op een dag het verschil betekenen tussen leven en dood. Het zou super zijn als zoveel mogelijk mensen van deze tip op de hoogte zijn, dus deel gerust met je vrienden op sociale netwerken zoals Facebook. Het zijn dit soort levensreddende tips die eigenlijk iedereen zou moeten kennen.

Check de video op de volgende pagina…