Dit gebeurt er met je lichaam wanneer je elke dag een dadel eet

Je hebt vast wel eens gehoord van het spreekwoord “An apple a day keeps the doctor away”, wat betekent dat het eten van een appel per dag vele voedingsvoordelen heeft voor ons lichaam en ons gezond kan houden. Gelukkig heeft recent onderzoek aangetoond dat er meer voedingsmiddelen zijn die ons kunnen helpen een gezonde levensstijl te creëren, zoals dadels.

Dadels zijn zoete, vruchtbare vruchten afkomstig van de dadelpalmboom. Ze zijn langwerpig en hebben een donkerbruine tot zwarte kleur wanneer ze rijp zijn. Dadels hebben een zachte textuur en een natuurlijke zoetheid die doet denken aan karamel. Ze zijn een goede bron van voedingsvezels, kalium en verschillende vitamines en mineralen. Dadels worden vaak gegeten als een gezond tussendoortje, kunnen worden gebruikt als natuurlijke zoetstof in recepten en zijn een populair ingrediënt in verschillende traditionele gerechten en desserts over de hele wereld.

Dadels zijn rijk aan calorieën, maar bevatten ook een flinke dosis vezels, essentiële voedingsstoffen en antioxidanten. Diverse studies hebben uitgewezen dat het eten van 3 dadels per dag gedurende langere tijd positieve effecten op onze gezondheid kan hebben.

Maar waar bestaat een dadel eigenlijk uit en waarom kan het ons leven veranderen als we er dagelijks 3 eten?

Bekijk het op de volgende pagina…