7 onverwachte plekken waar je deodorant ook kunt gebruiken

Stel je voor, de meesten van ons hebben gegarandeerd een deo rondslingeren in de badkamer, en hoe kun je de dag doorkomen zonder die even snel te gebruiken? Het is vooral zo’n geliefd item omdat het ons beschermt tegen die niet te harden zweetgeuren. Hoewel de meeste mensen het onder hun armen gebruiken, is het een misvatting te denken dat dit het enige toepassingsgebied is. Deodorant kan meer dan alleen luchtjes wegwerken; het heeft een paar verrassend handige toepassingen die je waarschijnlijk nog niet kent.

Laten we eens kijken naar 7 onverwachte plekken waar deodorant de dag kan redden:

Voeten
Als je heel de dag schoenen aan hebt, ken je het probleem van zweetvoeten vast wel. Dit kan leiden tot nare geuren en zelfs bevorderlijk zijn voor de groei van bacteriƫn. De oplossing? Spuit een beetje deo op je voeten om ze droog en fris te houden en zeg gedag tegen zweetvoeten.

Borsten
Dames met een vollere borstpartij ervaren vaak zweten onder de borsten, wat oncomfortabel kan zijn en zelfs irritatie kan veroorzaken. Een laagje deodorant helpt om het gebied droog en comfortabel te houden. Als je bang bent voor huidreacties, kies dan voor een deo zonder aluminium.

Binnenkant dijen
Zweten tussen je benen kan leiden tot jeuk, irritatie en vervelende rode uitslag. Vooral in strakke jeans kan dit erg hinderlijk zijn. Een beetje deo tussen de dijen werkt wonderen, omdat het de huid droog houdt en wrijving vermindert. Vocht is vaak de oorzaak van dit wrijven.

Lees verder op de volgende pagina.