Let op: Bij deze temperaturen is het riskant om je hond uit te laten!

Hey daar, hondenfans! Als je een hond hebt, dan wil je vast weten wanneer het eigenlijk te guur is voor je viervoetige kameraad om naar buiten te gaan. Het is superbelangrijk om het perfecte moment voor een ommetje te kiezen, zodat je vriendje fit en gezond blijft. Ik ga je vertellen hoe je kunt merken dat het te nippy is buiten voor je hond. Blijf lezen en kom erachter hoe je jouw beste vriend kunt beschermen tegen de prikkelende kou.

Signalen dat je hond het koud heeft

Net als wij mensen, kan jouw hond het ook koud krijgen, maar zij laten het op hun eigen manier merken. Het is mega belangrijk dat je de non-verbale hints van je hond begrijpt. Bibberen, twijfelen om naar buiten te stappen of juist heel snel weer naar binnen willen, zijn allemaal signalen dat je hond het misschien koud heeft. Vooral honden die niet echt voor de kou gebouwd zijn, met dunne vachtjes, kunnen het lastig krijgen als de temperatuur zakt.

Kijk uit voor tekenen zoals lusteloosheid, het vaker optillen van de pootjes of het zoeken naar beschutting – het kan een teken zijn dat je hond het frisjes heeft. Maar wanneer is het nou echt te koud om samen een blokje om te gaan? Dat vertel ik je zo!

Lees verder op de volgende pagina…