Aandacht voor hondenbezitters: De maximale tijd dat je je viervoeter alleen kunt laten!

Herkenbaar, niet? Je bent bijna de deur uit en dan vang je die blik op: die verdrietige puppyogen die bijna lijken te roepen dat je alsjeblieft niet moet gaan. Soms kun je er niet onderuit en moet je je viervoetige vriend thuis achterlaten. Maar hoe lang kun je een hond eigenlijk alleen laten zonder dat het voor issues zorgt?

Van nature zijn honden roedeldieren, die direct afstammen van de wolven. Ze zoeken instinctief de verbondenheid op. Onze huishondjes ontwikkelen een sterke band met hun baasjes en genieten echt van het samenzijn met mensen. Voornamelijk jongere honden die het niet gewend zijn om alleen te zijn, kunnen behoorlijk gestrest raken wanneer ze ineens in hun eentje thuis moeten blijven. Juist daarom is het essentieel om je hond vanaf kleins af aan te trainen om ook alleen te kunnen zijn.

De ideale tijd om alleen te laten

Volgens hondenspecialist Tamsin Durston is het niet wenselijk om honden langer dan drie tot vier uur alleen te laten. Dit kan verschillen per hond, afhankelijk van hun karakter. “Er zijn honden die best even zonder gezelschap kunnen, terwijl er ook die zijn die juist meer behoefte hebben aan aandacht,” licht de expert toe. Ontdek op de volgende pagina hoe lang jouw hond werkelijk alleen kan zijn!