Stop met gember kopen: Ontdek hoe je thuis onbeperkt gember kweekt!

Gember is niet alleen een topingrediënt in de keuken, het zit ook boordevol gezondheidsvoordelen. Het helpt bijvoorbeeld tegen misselijkheid en verzacht spierpijn na fysieke inspanningen. Interessant genoeg werkt gember even effectief als ibuprofen bij menstruatiepijn en wordt het vaak ingezet bij maagklachten.

Echt, gember mag gewoon niet ontbreken in je keukenkastje! En weet je, je kunt het zelfs gemakkelijk thuis telen. Ik vertel je hoe je dat aanpakt.

  • Haal een stuk gember in huis – Zoek de dichtstbijzijnde supermarkt op en scoor een verse gemberwortel. Zorg ervoor dat het stuk dat je kiest geen zichtbare beschadigingen heeft.
  • Zoek een mooie spot voor je gemberplant – Heb je eenmaal een goede gemberwortel te pakken, dan is het tijd om het ideale plekje voor je plant uit te kiezen. Omdat gember van tropische omstandigheden houdt, overleeft het niet in de vorst en is direct zonlicht ook niet zijn beste vriend. Kies dus een lekker warm en schaduwrijk stekje.
  • Selecteer een geschikte pot – Het is van groot belang de juiste pot te kiezen, omdat je gemberwortel zal groeien en hiervoor ruimte nodig heeft. Ga daarom voor een pot die minstens twee keer zo groot is als de grootte van de wortel.

Scroll door naar de volgende bladzijde om te zien hoe je gember plant.