Comfort food is rustgevend en hartverwarmend, het is eten waar je blij van wordt. Als troost voor jezelf of om er samen met vrienden en familie mee op de bank te ploffen. Perfect wanneer je even geen zin hebt om na te denken over de calorieën. Maak kennis met het ultieme comfort food: De Cheeseburger-spaghetti taart, een combinatie van spaghetti en cheeseburgers. Begin maar vast te watertanden! Wij leggen aan je uit hoe je het maakt.

De ingrediënten:
– 450 gr rundergehakt
– 450 gr spaghetti
– 1 el olijfolie
– 700 ml tomatensaus
– 1 groene paprika, in blokjes
– 1 ui, fijngesneden
– 40 gr augurk
– 220 gr roomkaas
– 1 tl knoflookpoeder
– 4 el ongezouten boter
– 110 gr mozzarella
– 50 gr zure room
– 100 gr Hüttenkäse
– Geraspte kaas, naar smaak
– zout & peper
Lees verder op de volgende pagina voor de bereiding

De bereiding:
– Oven voorverwarmen op 180 graden en een ovenschaal invetten ter grootte van ongeveer 30-32 cm
– Kook de spaghetti volgens de verpakking met wat zout al dente, giet de spaghetti af en zet apart
– Rul in de tussentijd het gehakt samen met peper en zout naar smaak, zet het vuur uit en voeg het gehakt aan de spaghetti
– Zet de pan weer op het vuur en bak de ui samen met de groene paprika voor circa 6 minuten en voeg toe aan de spaghetti
– Snijd de augurken in kleine stukjes en voeg wederom toe aan de spaghetti en meng alles goed
– Meng in een andere kom de roomkaas, zure room, knoflookpoeder en Hüttenkäse.
– Verdeel een kwart van de tomatensaus in de ovenschaal, doe de helft van het spaghetti mengsel erop en doe daar vervolgens het roomkaas mengsel op.
– Leg vervolgens de andere helft van het spaghetti mengsel over de roomkaas en verdeel de 4 eetlepels boter over de spaghetti
– Maak de cheeseburger spaghetti af door wat kaas over de bovenkant van de ovenschaal te verdelen
– Bak de cheeseburger spaghetti in circa 15 tot 20 minuten goudbruin
Smullen maar!