Knoflook is een heerlijk veelzijdig kruid wat je op allerlei manieren kunt gebruiken. Daarnaast is het misschien wel het gezondste wat er bestaat. De lijst met gezondheidsvoordelen is echt heel erg lang, daarom verstandig om regelmatig knoflook te eten. Wil jij een oneindige voorraad aan knoflook kweken? Wij laten jou zien hoe je dit kunt doen!
Wist je dat je het groene loof ook kunt gebruiken in allerlei gerechten?

Bekijk op de volgende pagina hoe je knoflook kweekt..
Wist je dat knoflook vol zit met vitamine C, selenium, kalium en calcium? Daarnaast werkt het anti-bacterieel en wordt je dus minder snel ziek na het eten van knoflook. Ook werkt het goed voor jouw hart en aderen en is knoflook cholestrolverlagend.
Buiten dat om kan je het heel eenvoudig zelf kweken:
– Breek een knoflook open en plant de teentjes 2cm diep in aarde
– De puntige kant van het teentje moet naar boven wijzen
– Wanneer de loof eruit groeit geef het dan voldoende water, maar niet teveel
– Bloemen knip je eraf om de beste smaak te krijgen
– Wanneer de loof vijf tot zes blaadjes heeft is de knoflook volgroeid.
