Iedereen kent de bittere groente genaamd Witlof wel. Sommige mensen houden er echt van terwijl anderen er niets van moeten hebben. Zonde, want witlof is heel erg gezond.
Toch zijn er genoeg manieren om het ook voor andere smaakvoller te maken. Dit recept met bechamelsaus is verrukkelijk!

Recept voor 4-5 personen
Ingrediënten:
– 10 witlof stronken
– 80g boter
– 700ml volle melk
– 30g bloem
– peper en zout naar smaak
– nootmuskaat naar smaak
– knoflook, 2 teentjes fijngehakt
– 10 plakken schouderham
– 250g geraspte kaas(jong belegen)
Bekijk het recept op de volgende pagina..
Bereiding:
– Snij de harde onderkant van de stronken af en was de witlof.
– Leg de stronken in een ingevette ovenschaal.
– Bak de stronken in een voorverwarmde oven op 190 graden, 15 minuten lang. Haal de schaal daarna er weer uit en laat de witlof afkoelen.
Bechamelsaus:
– 75 gram boter smelten in een pan en voeg daar bloem aan toe. Roeren tot het een geheel wordt.
– Giet dan langzaam de melk erbij en blijf goed roeren.
– Laat dit 4 minuten op middelhoog vuur koken tot het wat dikker is geworden.
– Breng nu op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Aan het einde roer je de knoflook erdoorheen.
Zet de saus apart.
– wikkel nu een plak ham om elke witlof stronk heen.
– Leg de witlof terug in de ovenschaal en giet de saus eroverheen.
– Bedek met geraspte kaas.
– Bak het geheel 35 – 40 minuten in de oven op 190 graden.