Het kan lastig zijn om iets te vinden wat erg lekker smaakt en ook nog eens gezond is.
Ben jij toevallig op de gezonde tour en vind je carpaccio ook zo lekker? Maak dan maar eens kennis met de bloemkool pizza met carpaccio. Omdat carpaccio rauw het lekkerst is, wordt eerst de bloemkoolbodem gemaakt en daarna belegd met carpaccio en andere lekkere ingrediënten. Daarnaast is dit gerecht ook nog eens gezond, koolhydraat-arm en bevat het veel eiwitten. Wij leggen stap voor stap aan je uit hoe je ‘m maakt.

( Bron foto & recept: magioni.com )
Ingrediënten:
– Bloemkool pizzabodem (Magioni)
– 5 gram pijnboompitten
– Italiaanse kruiden
– 100 gram carpaccio
– handje rucola
– truffelmayonaise
– 25 gram Parmezaanse kaas
– klein blikje tomatenpuree
– olijfolie
– peper en zout
Lees verder op de volgende pagina voor de bereiding

Bereiding:
– Smeer de pizzabodem in met tomatenpuree en verdeel wat Italiaanse kruiden en de helft van de Parmezaanse kaas over de tomatenpuree
– Bak de Bloemkool pizzabodem volgens de instructies op de verpakking
– Breng de rucola op smaak met olijfolie en peper en zout
– Rooster de pijnboompitten in een koekenpan tot een lichtbruine kleur
– Laat de pizzabodem een beetje afkoelen en verdeel dan de rucola over de bodem
– Verdeel nu de Carpaccio, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en maak af met wat truffelmayonaise
Genieten maar!