Waarom Duitse supermarkten veel goedkoper zijn en waarom jij daar moet winkelen!

 

Waarom Zijn Duitse Supermarkten Drie Keer Zo Goedkoop?

In Duitsland kun je veel voordeliger boodschappen doen dan in Nederland. Met name producten zoals alcohol, bier, sigaretten, frisdrank, wasmiddelen en drogisterij-artikelen zijn daar een stuk goedkoper. Maar hoe komt dat? Retailexpert Cor Molenaar deelt vijf redenen.

Lagere Belastingen

Een belangrijk punt is dat de BTW (Belasting Toegevoegde Waarde) in Duitsland lager is. “Het algemene tarief in Duitsland is 19 procent en het verlaagde tarief 7 procent. In Nederland liggen deze tarieven op respectievelijk 21 procent en 9 procent,” legt Molenaar uit.

Bovendien zijn de accijnzen in Duitsland ook lager. Daarom zijn alcohol en sigaretten daar veel goedkoper. “Voor een krat bier betaal je in Duitsland rond de negen euro, terwijl dit in Nederland bijna het dubbele kost.”

Concurrentiestrijd

Een andere belangrijke factor is de concurrentie in de markt. “In Nederland heb je voornamelijk Albert Heijn en Jumbo als grote spelers. In Duitsland zijn er veel meer concurrenten, wat supermarkten dwingt om de prijzen laag te houden om klanten te trekken,” zegt Molenaar.

Grotere Inkoopkracht

Duitse supermarkten hebben ook het voordeel van een grotere inkoopkracht. Dankzij een groter aantal inwoners kunnen ze in grotere volumes inkopen. “Dit stelt hen in staat om betere kortingen te krijgen dan Nederlandse supermarkten,” verklaart Molenaar.

Lees verder voor nog meer redenen op de volgende pagina…