Cheesecake komt in vele soorten en maten maar dit moet toch wel de lekkerste cheesecake zijn die ik ooit heb gezien. Deze Tony Chocolonely cheesecake met knettersuiker ziet er uit om op te eten en zal het heel goed doen op feestjes en andere gelegenheden. Het recept is afkomstig van fitgirls.nl. Bekijk hun website en volg hun Facebook pagina voor meer lekkere recepten!
Benodigdheden:
Voor het maken van de bodem:
– 200 gram lange vingers
– 100 gram boter (ongezouten)
Voor het maken van de vulling:
– 250 ml slagroom
– 2/3e reep Tony Chocolonely Wit Framboos Knettersuiker
– 400 gr monchou
– 1 blaadje gelatine
– 1 zakje vanillesuiker
Voor de topping:
– 3 e.l. suiker
– 1 blaadje gelatine
– 250 gram frambozen (bevroren of normaal)
– 1/3e reep Tony Chocolonely Wit Framboos Knettersuiker
Bekijk het recept op de volgende pagina.

(Bron foto & recept: fitgirls.nl )
Recept:
1. Gebruik een deegroller om alle langer vingers fijn te malen.
2. Doe de gekruimelde lange vingers samen met de gesmolten boter in een kom en kneed tot een glad geheel.
3. Neem een ingevette springvorm en druk de lange vinger mix tegen de bodem.
4. Doe de 2 blaadjes gelatine in een beetje water om ze te laten weken.
5. Klop de vanillesuiker met slagroom in een kom.
6. Doe 2/3e reep Tony Chocolonely Wit Framboos Knettersuiker in een pannetje en smelt deze au-bain-marie.
7. Meng de slagroom en de monchou tot een glad geheel.
8. Voeg 1 blaadje geweekte gelatine toe aan het slagroom mengsel en mix het door elkaar.
9. Voeg daarna de gesmolten chocolade toe aan het slagroom mengsel en mix het door elkaar.
10. Giet alles nu over de bodem heen en zet de cheesecake 4 uurtjes in de koelkast.
11. Doe de frambozen in een pannetje en voeg 3 e.l. suiker toe en mix door elkaar tot een glad geheel.
12. Voeg daarna een geweekt blaadje gelatine toe en mix het door elkaar.
13. Als de cheesecake stijf is mag deze uit de koelkast, giet daarna het frambozenmengsel over de cheesecake heen en brokkel 1/3e reep Tony Chocolonely Wit Framboos Knettersuiker over de bovenkant van de cheesecake. Daarna nog een uurtje in de koelkast en eet smakelijk!

(Bron foto & recept: fitgirls.nl )