Heb jij ook al zo’n pepernotenverslaving en neem je altijd een zakje pepernoten mee wanneer je deze ziet liggen in de supermarkt? Ik heb er al behoorlijk last van! Vooral die chocoladepepernoten zijn heerlijk maar normale kruidnootjes smaken prima! Wil jij alvast een beetje in de Sinterklaassfeer komen thuis? Bak dan deze heerlijke pepernotentaart.
Benodigdheden taart:
– 200 gr. cakemeel
– 200 gr. pepernoten
– 200 gr. boter
– 4 eieren
– 2 tl speculaaskruiden
– 1 zakje vanille suiker
– 100 g. witte basterdsuiker
– 100 gr. bruine basterdsuiker
– snufje zout
Voor bovenop de taart:
– Glazuur ( Dr. Oetker )
– 50 gr. amandelen (geschaafd)
– handjevol met pepernoten
Op de volgende pagina vind je het recept…

Recept:
1. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
2. Neem een bakvorm en vet deze in met bakspray.
3. Doe de bruine suiker, witte suiker en vanille suiker in een kom samen met de boter en mix tot een romig geheel.
4. Voeg de eieren toe en mix alles door elkaar heen.
5. Voeg scheut voor scheut het cakemeel toe.
6. Voeg de speculaaskruiden en een snufje zout toe.
7. Voeg de pepernoten toe aan het beslag.
8. Neem de bakvorm en giet het beslag erin. Strijk de taart mooi glad.
9. Zet de taart in de voorverwarmde oven en bak de taart voor 50 – 60 minuten op 160 graden Celcius.
10. Haal de taart na 50-60 minuten uit de oven, laat hem afkoelen.
11. Giet het glazuur over de taart heen en maak hem af door wat amandelschaafsel en pepernoten op de taart te leggen.
12. Eet smakelijk!

(Bron foto & recept: smulweb.nl)