DIY Vandaag

Dagelijkse leuke DIY zelfmaak tips & tricks

  • Home
  • Huis
    • Badkamer
    • Keuken
    • Woonkamer
    • Tuin
  • Voeding
    • Airfryer
  • Decoratie
  • Feestdagen
  • Life hacks
  • Overig
    • Huisdieren
    • Kleding
    • Kids
    • Grappig
    • Opmerkelijk
    • Doe-het-zelvers
    • Upcycle

Onze favoriete maaltijdsoep: Indonesische Soto Ayam!

door DIYvandaag

Choose how to share:

Voor vele is de Indonesische keuken toch wel favoriet. Daarom laten we vandaag zien hoe je zelf een rijkelijk gevulde soto ayam kmaakt.

Lees verder na de advertentie

De basis van deze soep is een zelfgemaakte kippenbouillon die je eet met verschillende garnituren zoals rijst, ei tauge, gefrituurde uitjes of andere groenten. Voeg gerust eigen favoriete toppings toe aan de soto ayam. Wij laten stap voor stap zien hoe eenvoudig het is om zelf een heerlijke soto ayam te maken.

Delen Delen

Ingrediënten voor de soep (voor circa 6 personen):

– 3 liter water
– 2 potten kippenbouillon
– 1 kilo kippenpoten
– 2 boemboe’s voor soto ayam (te koop in de toko of supermarkt)

Ingrediënten voor de garnering:

– taugé
– bosui, fijngesneden
– witte rijst
– gebakken uitjes
– peterselie, vers en fijngesneden
– eieren, hard gekookt
– rode peper, fijngehakt
– glas noedels

Lees verder op de volgende pagina voor de bereiding

Delen Delen

Bereiding van de soep:

– Kook de kippenpoten voor minimaal 45 minuten in een pan met 3 liter water
– Haal de kippenpoten uit de pan en laat afkoelen
– Eventueel kan je de soep zeven met een fijne zeef of theedoek
– Pluk de kip met twee vorken uit elkaar. Het vel van de kip en het bot heb je niet nodig
– Voeg de uit elkaar geplukt kip weer toe aan de pan en roer goed door
– Voeg de Boemboe’s toe samen met een pot kippenbouillon en breng al roerend aan te kook
– Proef de soep, is deze te flauw dan kan je de andere pot of een deel van de pot kippenbouillon toevoegen.
– Laat de soep voor circa 15 minuten op een laag vuur door pruttelen

Bereiding van de garnering:

– Kook de rijst gaar volgens de instructies van de verpakking
– Kook de eieren hard, pel en snij in vieren
– Giet kokend water over de glasnoedels en laat 2 minuten staan, giet ze daarna af
– De overige ingrediënten hebben geen bereiding nodig
– Maak nu de soep op door eerst een soepkom te vullen met de ingrediënten van de garnering en vul daarna de soepkom met de soto ayam.

Selamat makan!(eet smakelijk)

Vond je dit een leuk artikel? Delen op Facebook
1 van 3
Volgende Volgend artikel
Vorig artikelMaak kennis met de nieuwe rage voor aankomende winter: De neuswarmer!
Volgend artikelWin-win: Deze carpaccio bloemkool pizza smaakt fantastisch en is ook nog eens gezond!

Populair

5553x gedeeldPolitieagent laat vrouw in snikhete auto zitten zodat ze voelt wat haar hond moest aanvoelen! Wat een top idee!

Politieagent laat vrouw in snikhete auto zitten zodat ze voelt wat haar hond moest aanvoelen! Wat een top idee!

3793x gedeeldDe reddingsbrigade waarschuwt: ”Ouders, kijk A.U.B. naar je kind in plaats van je telefoon!

De reddingsbrigade waarschuwt: ”Ouders, kijk A.U.B. naar je kind in plaats van je telefoon!

2373x gedeeldGehaktballen met aardappel ovenschotel! Om je vingers bij af te likken!

Gehaktballen met aardappel ovenschotel! Om je vingers bij af te likken!

Informatie

  • Home
  • Contact
  • Cookies
  • Privacy policy

Over ons


Op DIYVandaag vindt je de leukste DIY tips en ideetjes, voor huis,tuin en meer!

© 2021 · DIY Vandaag · Alle rechten voorbehouden

Home » Voeding » Onze favoriete maaltijdsoep: Indonesische Soto Ayam!

DIY Vandaag maakt gebruik van cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren, wij zijn verplicht om jouw toestemming te vragen voor het gebruik van deze cookies.

Voor meer informatie over cookies kan je kijken op de cookie pagina of de privacy policy