Voor vele is de Indonesische keuken toch wel favoriet. Daarom laten we vandaag zien hoe je zelf een rijkelijk gevulde soto ayam kmaakt.
De basis van deze soep is een zelfgemaakte kippenbouillon die je eet met verschillende garnituren zoals rijst, ei tauge, gefrituurde uitjes of andere groenten. Voeg gerust eigen favoriete toppings toe aan de soto ayam. Wij laten stap voor stap zien hoe eenvoudig het is om zelf een heerlijke soto ayam te maken.

Ingrediënten voor de soep (voor circa 6 personen):
– 3 liter water
– 2 potten kippenbouillon
– 1 kilo kippenpoten
– 2 boemboe’s voor soto ayam (te koop in de toko of supermarkt)
Ingrediënten voor de garnering:
– taugé
– bosui, fijngesneden
– witte rijst
– gebakken uitjes
– peterselie, vers en fijngesneden
– eieren, hard gekookt
– rode peper, fijngehakt
– glas noedels
Lees verder op de volgende pagina voor de bereiding

Bereiding van de soep:
– Kook de kippenpoten voor minimaal 45 minuten in een pan met 3 liter water
– Haal de kippenpoten uit de pan en laat afkoelen
– Eventueel kan je de soep zeven met een fijne zeef of theedoek
– Pluk de kip met twee vorken uit elkaar. Het vel van de kip en het bot heb je niet nodig
– Voeg de uit elkaar geplukt kip weer toe aan de pan en roer goed door
– Voeg de Boemboe’s toe samen met een pot kippenbouillon en breng al roerend aan te kook
– Proef de soep, is deze te flauw dan kan je de andere pot of een deel van de pot kippenbouillon toevoegen.
– Laat de soep voor circa 15 minuten op een laag vuur door pruttelen
Bereiding van de garnering:
– Kook de rijst gaar volgens de instructies van de verpakking
– Kook de eieren hard, pel en snij in vieren
– Giet kokend water over de glasnoedels en laat 2 minuten staan, giet ze daarna af
– De overige ingrediënten hebben geen bereiding nodig
– Maak nu de soep op door eerst een soepkom te vullen met de ingrediënten van de garnering en vul daarna de soepkom met de soto ayam.
Selamat makan!(eet smakelijk)