Nog even en dan is het seizoen voor de stoofpeertjes weer aangebroken.
Op traditionele wijze bereid zijn ze al ontzettend lekker, maar wanneer je er Licor 43 aan toe voegt wordt het pas echt genieten. En het mooie is: Wij hebben het recept en leggen graag stap voor stap aan je uit hoe je ze maakt!

Ingrediënten:
– 10 Gieser wildeman peren
– 50 ml rode port
– 300 ml Licor 43
– 150 ml honing
– 3 kaneelstokjes
– steranijs
– 5 kruidnagels
– optioneel vanille ijs
Lees verder op de volgende pagina voor de bereiding

De bereiding:
– Schil de peren en zijn de onderzijde van de peer eraf. Hierdoor blijven ze goed staan in de pan en later op het bord. De steeltjes kan je eraan laten zitten
– Doe de rode port samen met de licor 43 in een pan en vul aan met water totdat de peren onder water staan
– Voeg de kruidnagel, steranijs en kaneelstokjes toe en laat het geheel op een laag vuurtje voor circa 1 uur sudderen
– Haal na een uur de stoofpeertjes uit de pan en leg ze op een bord of in een schaal
– Voeg bij het overgebleven vocht de honing en laat de saus inkoken
– Serveer op ieder bord de stoofpeertjes met wat saus en eventueel een bolletje vanille ijs.
Smikkelen maar!