Ik goot altijd mijn pasta af met een vergiet boven de gootsteen. Na deze gouden tip gezien te hebben? Nooit meer!

Pasta maak je snel en gemakkelijk klaar maar als jij ook altijd je pasta afgoot in een vergiet, de pasta op een bord legde en daarna de saus erop legde dan heb jij je pasta altijd VERKEERD bereid. En dat is jammer want met de onderstaande simpele stappen bereid jij in het vervolg pasta zoals de Italianen het doen!

Veel mensen gooien hun pasta in een vergiet, dit is FOUT!

Je mag de pasta daarna ook niet afspoelen met koud water!

Zo serveren heel veel mensen de pasta! FOUT FOUT FOUT! Hoe je het wel moet doen lees je nu!

1. Voeg de pasta aan de saus toe.

2. Laat de pasta en de saus samen een minuut koken zodat de pasta de saus goed absorbeert.

3. Voeg daarna een 2 eetlepels toe met heet water waarin de pasta is gekookt. Voeg daarna een klein blokje boter, wat olijfolie en wat kaas toe. Dit doen de Italianen om de pasta lekker zacht en romig te maken. Meng alles goed door elkaar!

4. Voeg verse kruiden toe en meng deze ook door de Pasta.

5. Doe de pasta op een bord en voeg nog wat geraspte kaas toe. Je hebt nu pasta zoals de Italianen hem maken! Je wilt nooit meer wat anders!

(Bron foto: wikimedia)