Wanneer wij een feestje hebben vind ik het altijd heel erg leuk om lekkere hapjes te maken voor bij de borrel. Dit keer heb ik een superlekker hapje voor je dat heel eenvoudig te maken is. Je hebt alleen bladerdeeg, kaas, spek en houten sate prikkers nodig. Je hebt deze lekkere hapjes binnen een paar minuten gemaakt maar je gasten zullen nog weken over jouw lekkere snacks napraten. We zullen je niet langer ophouden. Hier komt het recept:
1. Snijdt het bladerdeeg door de helft. Op de foto zie je wat dikker deeg maar dun bladerdeeg is ook prima. Snijdt de kaas ook in blokjes.

2. Pak een blokje kas en wikkel het bladerdeeg om het blokje kaas heen.

3. Daarna pak je een strip met spek en wikkel je het spek om het bladerdeeg heen.

4. Wanneer het spek om het deeg is gewikkeld prik je een sate prikker door het bolletje heen om ervoor te zorgen dat alles goed vast zit.

5. Verwarm nu wat zonnebloemolie in een pannetje. 180 graden Celsius is voldoende! Doe de hapjes in het vet wanneer het vet op temperatuur is. Bak ze tot ze mooi bruin zijn en draai ze af en toe even om.

6. Wanneer de hapjes mooi bruin zijn kan je ze uit het vet halen. Leg ze op een papieren keukenrol te drogen en daarna: Bon Appétit !
