Voor degene die de Thaise keuken wel kan waarderen, mag een lekkere Thaise curry natuurlijk niet ontbreken! Daarom laten we in dit artikel aan je zien hoe je de lekkerste Thaise rode curry stap voor stap zelf kunt maken! Het recept heeft ongeveer een bereidingstijd van 30-40 minuten, maar dan heb je wel een heerlijke maaltijd op tafel staan!

De ingrediënten:
– wokolie
– eetlepel gember
– rijst of noodles
– limoenblaadjes
– 2 visbouillon blokjes
– 3 kipfilets of kippendij
– 1 ui
– 2 tenen knoflook
– rode curry pasta
– kipkruiden
– groenten naar keuze (paprika, champignons, sojascheuten of een wokgroenten mix)
– zout of vissaus
– optioneel koriander ter garnering
Lees verder op de volgende pagina voor de bereiding:
De bereiding:

– Snijd de kip in blokjes, kruid ze met kipkruiden en wok deze met olie op hoog vuur.
– Snijd in de tussentijd de ui, groenten, pers de knoflook en rasp de gember
– Kook de rijst of noodels volgens de instructies van de verpakking
– Voeg wanneer de kip bijna klaar is de kruiden en groenten toe en laat kort aanstoven.
– Voeg de kokosmelk, bouillonblokjes, limoenblaadjes en curry naar gewenste smaak toe. Breng eventueel extra op smaak met vissaus of zout.
– Laat het geheel doorsudderen tot de gewenste dikte en garneer eventueel met wat vers gehakte koriander.
Smullen maar!