Bananencake kennen we in veel varianten en is onder vele erg geliefd. Vandaag laten we je kennis maken met een gezonde variant, die een makkie is om te maken, lekker smaakt en ook nog eens gezond is. Als dat geen win-win situatie is.. Leer hier hoe je ‘m maakt!

De ingrediënten:
– 4 dl fijne havermout
– 4 bananen
– 4 middelgrote eieren
– 1 handje rozijnen
– 2 el bakpoeder
– snufje kaneel
– 2,25 dl olie
Lees verder op de volgende pagina voor de bereiding
De bereiding:

– Oven op 175 graden voorverwarmen.
– Neem een bakvorm en vet deze goed in.
– snijd circa 15 dunne plakjes banaan en zet deze apart.
– Meng de overige banaan samen met de eieren en olie met een staafmixer tot een glad geheel.
– De rozijnen samen met de kaneel, havermout en bakpoeder door het mengsel heen roeren.
– Giet het mengsel in de springvorm en bekleed de bovenkant met de bananenschijfjes.
– Bak de cake in circa 35 minuten gaar en goudbruin. Smullen maar!