Groene of gele kiwi: Ontdek welke de gezondste keuze is!

Wat betreft vitamine C hoeveelheden gaat de goudkleurige kiwi er met de winst vandoor. Met een riante 152 milligram vitamine C per fruitje, is de goudkleurige kiwi een duidelijke kampioen voor het binnenkrijgen van deze vitamine. In vergelijk: z’n groene familielid bevat er maar zo’n 88 milligram van. Dus, als je je weerstand een boost wilt geven, is de gouden variant zeker een topkeuze, met name in de koudere seizoenen wanneer goede gezondheid extra belangrijk is.

Toch kan de groene kiwi een betere keuze zijn voor wie zijn spijsvertering wil verbeteren. Dit komt omdat de groene kiwi meer vezels bevat, waardoor het je darmwerking op een natuurlijke manier bevordert en kan helpen bij het verminderen van verstopping.

In feite levert elke kiwisort zijn eigen gezondheidsvoordelen op. Of je nu voor de groene of de goudgele gaat, hangt echt af van wat jij belangrijk vindt en waar je voorkeur naar uitgaat. Het is zeker slim om beiden te mixen in je eetschema voor een breed scala aan voedingsstoffen. Deel jouw favoriete kiwi-kleur door hieronder een reactie achter te laten en help anderen door deze info verder te verspreiden!