Groene of gele kiwi: Ontdek welke de gezondste keuze is!

Kiwi’s zijn van die handzame, harige bruine bolletjes die binnenin een frisse groene kleur en kleine zwarte zaadjes verbergen. Ze barsten van de vitamine C, vitamine K en vezels, wat ze tot een topkeuze voor je gezondheid maakt. Door hun unieke zoetzure smaak zijn ze niet alleen heerlijk uit de hand, maar ook perfect om gerechten als salades, smoothies en toetjes een smaakvolle en voedzame boost te geven.

De meningen zijn verdeeld over welke kiwisoort nou eigenlijk beter is voor je gezondheid: de traditionele groene variant of de relatief nieuwe goudkleurige kiwi. Voedingsexperts en fruitfanaten kunnen er uren over discussiƫren. In de winkels vind je beiden naast elkaar, maar voor welke moet je nou kiezen om een gezonde snack in huis te halen?

De groene kiwi, bekend om z’n wat zure smaak, ligt al jaren in de fruitkom. De goudgele variant, echter, zoet van smaak, maakt pas sinds de jaren ’00 furore. Deze soort heeft zo’n beetje een luxe status, zeldzamer en moeilijker te kweken dan z’n groene neef, en je ziet dat terug in de prijs. Maar als puntje bij paaltje komt, welke is nou gezonder? Het antwoord is een tikkeltje gecompliceerder dan je zou denken.

Scroll verder voor het onthullende antwoord…