Houd jij van taart en crême-brûlée? Probeer dan dit goddelijke recept voor crême-brûlée taart! Dit toetje zal je gasten doen verbazen en je smaakpupillen doen prikkelen!
Wat heb je nodig?
Voor de bodem:
– 200 gr bloem
– 120 gr boter
– 35 gr suiker
– 60 ml ijswater
– Klein beetje zout
Voor de vulling:
– 300 ml slagroom
– 1 ei
– 4 eierdooiers
– 100 gr suiker
– 160 ml volle melk
– halve theelepel vanille extract
– Klein beetje zout
Lees op de volgende pagina hoe je het moet bereiden!

Bereiding
1. We beginnen met het maken van de bodem. Meng de bloem, suiker en zout in een kom. Doe de zachte boter erbij en mix dit samen 30 ml ijswater. Blijf ijswater rustig toevoegen totdat het een kneedbaar deeg wordt.
2. Maak van het deeg tot een grote bal en laat deze een half uur, ingepakt met huishoudfolie, rusten in je koelkast.
3. Verwarm de oven op 180 ºC en verdeel het deeg vervolgens over een 32 cm bakvorm. Zorg dat het deeg de hele bak bedekt, zodat je aan de zijkanten nog een korst zult hebben.
4. Laat de bakvorm nogmaals eventjes koelen in de koelkast. Prik vervolgens gaatjes in de bodem en doe hier bakpapier over. Zet taartgewichten op het bakpapier zodat de vorm tijden het bakken behouden blijft. Bak vervolgens de bodem voor 20 min met de taart gewichten in de oven.
5. Haal de taart uit de oven en verwijder de taart gewichten. Bak hem daarna nog 10 minuutjes zonder deze gewichten.
6. Nu gaan we de vulling maken. Doe de slagroom, melk en vanille extract in een pannetje en verwarm deze. Goed mengen tussendoor!
7. Doe het ei, de eidooiers, de helft van de suiker en zout in een nieuwe kom en klop deze op totdat het een egaal mengsel is.
8. Meng deze vervolgens met het slagroom mengsel en mix dit goed door elkaar. Zeef het mengsel en doe het mengsel in bakvorm op de bodem. Nu zet je de taart weer voor 30 minuten in de oven en bak je hem op 160 graden Celsius.
9. Na de oven laat je de taart afkoelen. En zet je hem daarna nog even in de koelkast. Brand daarna nog wat suiker op de taart en hij is klaar om te eten!
