DIY Vandaag

Dagelijkse leuke DIY zelfmaak tips & tricks

  • Home
  • Huis
    • Badkamer
    • Keuken
    • Woonkamer
    • Tuin
  • Voeding
    • Airfryer
  • Decoratie
  • Feestdagen
  • Life hacks
  • Overig
    • Huisdieren
    • Kleding
    • Kids
    • Grappig
    • Opmerkelijk
    • Doe-het-zelvers
    • Upcycle

Feestelijk recept: Verras je gasten met deze heerlijke malse rosbief met Licor 43!

door DIYvandaag

Choose how to share:

Misschien krijg je binnenkort wel eters over de vloer of zoek je nog een lekker recept voor de feestdagen? Met dit heerlijk vleesgerecht zit je dan goed.

Lees verder na de advertentie

De eigenzinnige smaak van Licor 43 laat zich perfect matchen in verschillende gerechten. Vandaag laten we aan je zien hoe je een heerlijke malse rosbief met Licor 43 kunt maken. De Licor 43 zorgt net voor dat extra beetje kruidige zoetigheid aan dit gerecht.

Delen Delen

Ingrediënten:

– circa 2 kilo rosbief
– 6 el Licor 43
– 60 milliliter sinaasappelsap
– 60 milliliter sojasaus
– 2 eetlepels honing
– 1 eetlepel bruine suiker
– 60 milliliter tomatensaus
– 1 eetlepel chilisaus
– 1 theelepel azijn
– 1 theelepel zout
– 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil
– 2 eetlepels gesnipperde uitjes
– 1 eetlepel peterselie

Lees verder op de volgende pagina voor de bereiding

Delen Delen

Bereiding:

– Maak eerst de marinade voor het vlees door alle ingrediënten met elkaar te mengen
– Dep de rosbief droog met wat keukenpapier en wrijf het vlees in met wat vers gemalen peper en zout
– Leg het vlees in de marinade en dek het af. Laat de vlees in de marinade een nachtje afgedekt in de koelkast staan
– Haal het vlees uit de marinade en bak het in een koekenpan met een klontje roomboter rondom bruin
– Verwarm in de tussentijd een oven voor op 110 graden
– Leg het vlees in een ovenschaal en plaats het in de oven samen met een kernthermometer in het midden van het vlees geprikt
– Wanneer de thermometer een temperatuur van 45 graden heeft bereikt is het vlees klaas en rosé.
– Eventueel kan je het vlees even in een stuk aluminiumfolie laten rusten

Eet smakelijk!

Vond je dit een leuk artikel? Delen op Facebook
1 van 3
Volgende Volgend artikel
Vorig artikelZelf Fudge maken was nog nooit zo makkelijk! Probeer deze variant met Licor 43 maar eens uit!
Volgend artikelVoor de kapsalon fans: Maak kennis met de kapsalon tosti! Zo maak je ‘m!

Populair

5553x gedeeldPolitieagent laat vrouw in snikhete auto zitten zodat ze voelt wat haar hond moest aanvoelen! Wat een top idee!

Politieagent laat vrouw in snikhete auto zitten zodat ze voelt wat haar hond moest aanvoelen! Wat een top idee!

3793x gedeeldDe reddingsbrigade waarschuwt: ”Ouders, kijk A.U.B. naar je kind in plaats van je telefoon!

De reddingsbrigade waarschuwt: ”Ouders, kijk A.U.B. naar je kind in plaats van je telefoon!

2373x gedeeldGehaktballen met aardappel ovenschotel! Om je vingers bij af te likken!

Gehaktballen met aardappel ovenschotel! Om je vingers bij af te likken!

Informatie

  • Home
  • Contact
  • Cookies
  • Privacy policy

Over ons


Op DIYVandaag vindt je de leukste DIY tips en ideetjes, voor huis,tuin en meer!

© 2021 · DIY Vandaag · Alle rechten voorbehouden

Home » Voeding » Feestelijk recept: Verras je gasten met deze heerlijke malse rosbief met Licor 43!

DIY Vandaag maakt gebruik van cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren, wij zijn verplicht om jouw toestemming te vragen voor het gebruik van deze cookies.

Voor meer informatie over cookies kan je kijken op de cookie pagina of de privacy policy