Misschien krijg je binnenkort wel eters over de vloer of zoek je nog een lekker recept voor de feestdagen? Met dit heerlijk vleesgerecht zit je dan goed. De eigenzinnige smaak van Licor 43 laat zich perfect matchen in verschillende gerechten. Vandaag laten we aan je zien hoe je een heerlijke malse rosbief met Licor 43 kunt maken. De Licor 43 zorgt net voor dat extra beetje kruidige zoetigheid aan dit gerecht.

Ingrediënten:
– circa 2 kilo rosbief
– 6 el Licor 43
– 60 milliliter sinaasappelsap
– 60 milliliter sojasaus
– 2 eetlepels honing
– 1 eetlepel bruine suiker
– 60 milliliter tomatensaus
– 1 eetlepel chilisaus
– 1 theelepel azijn
– 1 theelepel zout
– 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil
– 2 eetlepels gesnipperde uitjes
– 1 eetlepel peterselie
Lees verder op de volgende pagina voor de bereiding

Bereiding:
– Maak eerst de marinade voor het vlees door alle ingrediënten met elkaar te mengen
– Dep de rosbief droog met wat keukenpapier en wrijf het vlees in met wat vers gemalen peper en zout
– Leg het vlees in de marinade en dek het af. Laat de vlees in de marinade een nachtje afgedekt in de koelkast staan
– Haal het vlees uit de marinade en bak het in een koekenpan met een klontje roomboter rondom bruin
– Verwarm in de tussentijd een oven voor op 110 graden
– Leg het vlees in een ovenschaal en plaats het in de oven samen met een kernthermometer in het midden van het vlees geprikt
– Wanneer de thermometer een temperatuur van 45 graden heeft bereikt is het vlees klaas en rosé.
– Eventueel kan je het vlees even in een stuk aluminiumfolie laten rusten
Eet smakelijk!