Dadels zijn gedroogde vruchten van palmbomen en worden in heel veel culturen al gegeten. Sommige culturen eten gedroogde dadels honderden al dan niet duizenden jaren. Dit is niet voor niets want dadels zitten vol met fosfor, zwavel, mangaan, ijzer, koper, calcium en magnesium. Dit zijn mineralen die allemaal belangrijk zijn voor het lichaam. Wij hebben 8 voordelen op een rijtje gezet bij het eten van dadels…
1. Je krijgt bij het eten van dadels een natuurlijke energieboost dankzij alle natuurlijke fructose, sucrose en glucose.
2. Bij het eten van dadels zorg je voor een goede werking van jouw lever.
3. Last van bloedarmoede? Eet wat dadels want dankzij het ijzer in de dadels ondersteun je de bloedwaarden.
4. Dadels zitten vol met kalium en daardoor verminder je de kans op hartklachten. Het LDL cholesterol kan hiermee worden verlaagd.

Lees verder op de volgende pagina.
5. Last van een slechte stoelgang? Dadels zitten vol met vezels en ondersteunen hierbij de spijsvertering.
6. Door al het magnesium wat in de dadels zit kan je pijn en zwellingen verlichten. Hiermee zijn ze een natuurlijke aanvulling op standaard medicatie.
7. Vitamine B6 zorgt voor een verbeterde hersenfunctie, laten dadels hier nou boordevol mee zitten.
8. Het eten van dadels bestrijdt kalkvorming in het lichaam en hierdoor kan je hart- en vaatziekten aanzienlijk verminderen.

Vond jij dit een handig artikel? Deel het dan op Facebook met vrienden en familie!