DIY Vandaag

Dagelijkse leuke DIY zelfmaak tips & tricks

  • Home
  • Huis
    • Badkamer
    • Keuken
    • Woonkamer
    • Tuin
  • Voeding
    • Airfryer
  • Decoratie
  • Feestdagen
  • Life hacks
  • Overig
    • Huisdieren
    • Kleding
    • Kids
    • Grappig
    • Opmerkelijk
    • Doe-het-zelvers
    • Upcycle

Een heerlijke spinaziestamppot met brie, gerookte kip en zongedroogde tomaatjes

door DIYvandaag

Choose how to share:

Stampotjes doen het altijd goed in de winter. In dit recept maken we een spinaziestampot met gerookte kip, brie en zongedroogde tomaatjes.

Lees verder na de advertentie

Het recept komt oorspronkelijk uit het boek Heel Holland Stampt, maar wij hebben het via Pita’s hapjes gevonden.

Delen Delen

(bron foto)

Ingrediënten voor 4 personen:

1 kilogram kruimige aardappelen, in stukken en geschild
1 groentebouillontablet
2 fijngehakte teentjes knoflook
3 bosuien, in kleine ringetjes gesneden
8-16 in stukjes gesneden zongedroogde tomaten (afhankelijk van de grootte)
olijfolie van de zongedroogde tomaatjes
450 gram verse spinazie, met de harde steeltjes eraf gesneden
2 eetlepels pijnboompitten
100 gram gerookte spekreepjes
200 gram in reepjes gesneden kipfiletjes
100 milliliter crème fraîche
zout
versgemalen peper
150 in dunne reepjes gesneden brie

Bekijk het recept op de volgende pagina…

Bereiding:

Kook de aardappelen in goed kokend water, met daarin het bouillontablet. Kook het voor 20/25 minuten. Ondertussen kun je de pijnboompitjes roosteren in een pan en daarna af laten koelen. Daarna de spinazie wassen en drogen. Verhit vervolgens 2 eetlepels olie uit de pot van de zongedroogde tomaten in een koekenpan en bak dan de bosuitjes hierin. Fruit ook het knoflook en de stukjes zongedroogde tomaatjes voor ongeveer 2 minuten op laag vuur.

Voeg de spinazie toe en laat de groeten op hoog vuur al omscheppend slinken. Als de spinazie geslonken is moet je de pan van het vuur halen. Zet de gril aan op middelste stand. Bak de spekreepjes krokant in een koekenpan. Giet de aardappelen af en stamp ze grof met een pureestamper. Nu moet je de crème fraîche, spinazie, kipreepjes, de helft van de pijnboompitjes en de spekreepjes toe voegen.

Roer alles goed door elkaar en zorg dat het extra goed op smaak komt met zout en peper. Schep vervolgens de stamppot over in een ovenschaal.

Leg vervolgens de dunne reepjes brie op de bovenkant en schuif de ovenschaal in de oven onder de grill en laat de brie ietsje smelten. En als finishing touch garneer de stamppot met de overige pijnboompitjes.

Eet smakelijk!!

Vond je dit een leuk artikel? Delen op Facebook
2 van 3
Vorige Volgende Volgend artikel
Vorig artikelHet beste van twee werelden: Dit te lekkere dessert met Baileys en Oreo maak je in een handomdraai!
Volgend artikelBen jij een echte theeleut? Brei of haak dan nu de leukste theemutsen helemaal zelf!

Populair

5553x gedeeldPolitieagent laat vrouw in snikhete auto zitten zodat ze voelt wat haar hond moest aanvoelen! Wat een top idee!

Politieagent laat vrouw in snikhete auto zitten zodat ze voelt wat haar hond moest aanvoelen! Wat een top idee!

3793x gedeeldDe reddingsbrigade waarschuwt: ”Ouders, kijk A.U.B. naar je kind in plaats van je telefoon!

De reddingsbrigade waarschuwt: ”Ouders, kijk A.U.B. naar je kind in plaats van je telefoon!

2373x gedeeldGehaktballen met aardappel ovenschotel! Om je vingers bij af te likken!

Gehaktballen met aardappel ovenschotel! Om je vingers bij af te likken!

Informatie

  • Home
  • Contact
  • Cookies
  • Privacy policy

Over ons


Op DIYVandaag vindt je de leukste DIY tips en ideetjes, voor huis,tuin en meer!

© 2021 · DIY Vandaag · Alle rechten voorbehouden

Home » Voeding » Een heerlijke spinaziestamppot met brie, gerookte kip en zongedroogde tomaatjes » Pagina 2

DIY Vandaag maakt gebruik van cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren, wij zijn verplicht om jouw toestemming te vragen voor het gebruik van deze cookies.

Voor meer informatie over cookies kan je kijken op de cookie pagina of de privacy policy