Een heerlijke spinaziestamppot met brie, gerookte kip en zongedroogde tomaatjes

Bereiding:

Kook de aardappelen in goed kokend water, met daarin het bouillontablet. Kook het voor 20/25 minuten. Ondertussen kun je de pijnboompitjes roosteren in een pan en daarna af laten koelen. Daarna de spinazie wassen en drogen. Verhit vervolgens 2 eetlepels olie uit de pot van de zongedroogde tomaten in een koekenpan en bak dan de bosuitjes hierin. Fruit ook het knoflook en de stukjes zongedroogde tomaatjes voor ongeveer 2 minuten op laag vuur.

Voeg de spinazie toe en laat de groeten op hoog vuur al omscheppend slinken. Als de spinazie geslonken is moet je de pan van het vuur halen. Zet de gril aan op middelste stand. Bak de spekreepjes krokant in een koekenpan. Giet de aardappelen af en stamp ze grof met een pureestamper. Nu moet je de crème fraîche, spinazie, kipreepjes, de helft van de pijnboompitjes en de spekreepjes toe voegen.

Roer alles goed door elkaar en zorg dat het extra goed op smaak komt met zout en peper. Schep vervolgens de stamppot over in een ovenschaal.

Leg vervolgens de dunne reepjes brie op de bovenkant en schuif de ovenschaal in de oven onder de grill en laat de brie ietsje smelten. En als finishing touch garneer de stamppot met de overige pijnboompitjes.

Eet smakelijk!!