Een heerlijke spinaziestamppot met brie, gerookte kip en zongedroogde tomaatjes

Stampotjes doen het altijd goed in de winter. In dit recept maken we een spinaziestampot met gerookte kip, brie en zongedroogde tomaatjes.

Ingrediënten voor 4 personen:

1 kilogram kruimige aardappelen, in stukken en geschild
1 groentebouillontablet
2 fijngehakte teentjes knoflook
3 bosuien, in kleine ringetjes gesneden
8-16 in stukjes gesneden zongedroogde tomaten (afhankelijk van de grootte)
olijfolie van de zongedroogde tomaatjes
450 gram verse spinazie, met de harde steeltjes eraf gesneden
2 eetlepels pijnboompitten
100 gram gerookte spekreepjes
200 gram in reepjes gesneden kipfiletjes
100 milliliter crème fraîche
zout
versgemalen peper
150 in dunne reepjes gesneden brie

Bekijk het recept op de volgende pagina…