Het blijft soms lastig om te bepalen wat we vanavond weer op het menu zetten. Soms heb je ook gewoon geen zin om je erg in de keuken uit te sloven. Heb je zin in iets lekkers met een eenvoudige bereiding? Misschien is deze romige kip met champignons dan iets voor jou! Lees snel verder voor de ingrediënten en bereiding.

De ingrediënten:
– 2 e.l. bloem
– 250 gr in plakjes gesneden champignons
– 1 grote ui
– 120 ml kippenbouillon
– 4 kipfilets
– 4 tenen geperste knoflook
– 3 e.l. ongezouten boter
– 1 e.l. olijfolie
– 50 gr geraspte Parmezaanse kaas
– peper en zout
– 480 ml halfvolle melk
– Fijn gesneden verse peterselie
Lees verder op de volgende pagina voor de bereiding

De bereiding:
– maak de kip droog met keukenpapier en kruid ze met zout en peper of kipkruiden
– Verhit olie in een grote koekenpan en bak de kip circa 7 minuten aan beide kanten en leg opzij
– smelt de boter in de pan en voeg de champignons, ui, knoflook en wat zout en peper toe en bak het geheel al roerend voor circa 7 minuten
– Voeg de bloem toe samen met de melk en de bouillon en roer het geheel goed zodat er geen klontjes achterblijven
– Leg de kip terug en voeg de Parmezaanse kaas toe. Laat het geheel rustig gaar sudderen tot de saus de gewenste dikte heeft.
– Bestrooi als laatst met peterselie en optioneel nog wat geraspte kaas
– Serveer met aardappelen, pasta of rijst
Smullen maar!