De meeste mensen hebben wel eens kennis gemaakt met de befaamde kapsalon. Een kapsalon is meestal een 1 persoon’s gerecht. Deze kipsalon ovenschotel is gemakkelijk te bereiden en kan met het hele gezin worden gegeten! Daarnaast is deze variant ook nog eens veel gezonder dan een gewone kapsalon.

Wat hebben we nodig voor 4 personen:
– 400 gr kipdijfilet
– 750 gr voorgekookte aardappelpartjes, schijfjes, blokjes of krieltjes
– 200 gr ijsbergsla
– 1 hele komkommer
– 2 tomaten
– knoflooksaus
– geraspte kaas (gebruik 20+ kaas als je hem nog gezonder wil maken)
– 3 e.l. paprikapoeder
– halve eetlepel chilipoeder
– peper en zout naar smaak
Ga door naar de volgende pagina voor het recept

De bereidingswijze:
– Verwarm de oven alvast voor op 200 graden. Bak de aardappel in olie met een deksel op de pan in ongeveer 15 min gaar en zacht. vervolgens op smaak brengen met wat peper en zout
– Kipdijfilet in blokjes snijden en kruiden met de paprika en chilipoeder. Bak de kip met wat olie in ongeveer 7 minuten gaar
– Verdeel de aardappelen in een ingevette ovenschaal, de kip er overheen verdelen en stooi een laagje kaas over de kip.
– Doe de ovenschaal voor ongeveer 10-15 minuten op 200 graden in de oven. Ondertussen snijd je de groenten in kleine stukjes.
– Haal de ovenschaal eruit als de kaas is gesmolten. Verdeel de groenten over de kaas en spuit de knoflooksaus er overheen. Voor de pittige eters kan je er nog wat sambal oelek overheen doen.
Afiyet olsun! (eet smakelijk in het Turks)