Wie houdt er nou niet van een lekker huisgemaakt dessert of traktatie. Maar soms hebben we simpelweg geen tijd om zelf te maken.
Gelukkig bestaan er genoeg leuke en lekkere receptjes die weinig bereidingstijd en moeite nodig hebben, maar toch lekker zijn. Daarom laten we vandaag aan je zien hoe eenvoudig het is om zelf salted caramel peanutbutter koejes te maken. Heerlijk als dessertje of gewoon de lekkere trek!

Ingrediënten:
– 260 gram bloem
– 240 gram roomboter, gesmolten
– 1 theelepel vanille extract
– 130 gram suiker
– 80 gram slagroom
– 16 stuks karamel fudge
– zeezout, grof
– pinda’s ongezouten en fijngehakt
Lees verder op de volgende pagina voor de bereiding

Bereiding
– meng de bloem samen met de suiker en voeg al mixend de gesmolten boter en het vanille extract toe en mix het tot een deeg
– Kneed het deeg in balletjes van circa 3-4 cm en leg ze op een ingevette bakplaat. Hol in het midden de balletjes uit door er ze met je duim in te drukken
– Bak de koekjes voor circa 12-14 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden
– Smelt de karamel samen met de slagroom au bain marie tot een egale massa
– Vul de koekjes met de karamel en sprenkel wat zeezout over de karamel
– Verdeel als laatste wat fijngehakte pinda’s over de koekjes en laat de koekjes afkoelen tot de karamel weer hard is geworden