Taarten, wij kunnen er geen genoeg van krijgen. Vandaag hebben we een heerlijk recept voor een romige kokostaart. Eenvoudige bereiding maar maximaal genieten. Wie wil dat nou niet?! Probeer ‘m maar eens uit!

De ingrediënten:
– Kant en klare taartbodem
– 30 gr maizena
– 55 gr geraspte kokos
– 480 ml slagroom
– 150 gr suiker
– 3 eidooiers
– 2 el boter
De ingrediënten voor de topping:
– 180 ml slagroom
– 1,5 tl vanille-extract
– 3,5 el suiker
– 40 gr geraspte kokos
Lees verder op de volgende pagina voor de bereiding

De bereiding:
– Bak de taartbodem volgens de aanwijzingen op de verpakking
– Doe de 480 ml in een steelpan, voeg de maizena toe en klop het geheel tot de maizena is opgelost. Klop vervolgens de eidooiers en de 150 gr suiker door de slagroom
– Vuur op middelhoog zetten en onder contant roeren aan de kook brengen
– haal de steelpan van het vuur en roer de kokos en vanille-extract erdoorheen
– Laat het mengsel afkoelen en giet het in de taartvorm, dek de taart vervolgens af met vershoudfolie en plaats het voor circa 15 minuten in de koelkast
De bereiding voor de topping:
– Klop de 180 ml slagroom samen met de suiker en vanille-extract met een mixer op middelhoge snelheid tot er zachte pieken worden gevormd
– Verdeel de geklopte slagroom over de taart en toast in een pannetje de kokos en verdeel dit over de taart
– Laat de taart voor circa 2 uren in de koelkast staan om op te stijven alvorens te serveren
Smullen maar!