Een lekkere pizza op zijn tijd houden we allemaal wel van. Maar helaas zijn ze niet bepaald laag in calorieën en koolhydraten. Al eerder hebben we al een artikel geschreven over koolhydraat arme pizza met bloemkool bodem. Vandaag laten we je kennis maken met een nieuwe koolhydraat-arme variant!

De ingrediënten:
– 4 eieren
– 100 gr Parmezaanse kaas, geraspt
– peper en zout naar smaak
– pizzasaus of marinara
– oregano
– 280 gr geraspte mozzarella + extra voor de topping
– chilivlokken
– salami, paprika, of toppings naar eigen keuze
Lees verder op de volgende pagina voor de bereiding

De bereiding:
– Oven op 200 graden voorverwarmen en een bakplaat bekleden met bakpapier
– Meng de eieren samen met de mozzarella en Parmezaanse kaas en klop dit met een garde tot een massa
– Breng de massa op smaak met peper, zout, oregano en de chilivlokken
– Verdeel het mengsel over de bakplaat en maak een bodem van ongeveer 1 cm dik. Bak de bodem vervolgens in circa 12 minuten goudbruin
– Haal de bakplaat uit de oven en bedek de pizzabodem met pizzasaus, mozzarella en de overige toppings
– Bak de pizza in circa 12 minuten gaar.
Genieten maar!